Què causa la pèrdua auditiva?

 

L’envelliment o l’exposició crònica als sorolls forts contribueixen a la pèrdua auditiva. Però alguna vegada t’has preguntat quins altres símptomes pot causar la perduda d’audició no tractada? Avui us expliquem algunes de les causes que pots sofrir a llarg termini si no tractes amb un especialista de l’audició la pèrdua auditiva.

1. Redueix la funció cerebral: L’oïda recull i transmet tots els sons que ens envolten, però no seria capaç de fer-ho sense els senyals que processa el cervell, el qual fa que li doni un significat als sons que interpretem. Quan comencem a tenir pèrdua auditiva el que succeeix és que el nostre cervell rep menys sons i comença a oblidar el que ha de fer amb ells. Com el cervell no és capaç d’interpretar els sons que abans reconeixia el que pot passar és que també ens afecti en la capacitat de comprensió en la parla. Això succeeix perquè les àrees del cervell que s’encarreguen d’interpretar els sons, s’afebleixen i altres àrees intenten compensar aquesta pèrdua. Gràcies a l’avanç de la tecnologia, els audiòfons poden prevenir o retardar aquesta deterioració.

2. Aïllament social: Una altra de les causes que pot provocar la pèrdua auditiva és l’aïllament social. El fet de no poder comunicar-te amb normalitat o no ser conscient dels estímuls auditius que t’envolten fa que l’ànim i les ganes de continuar fent coses es vegi afectat. Poder comptar amb una ajuda que et faci més amè el camí és una molt bona opció per a suportar aquest procés, el qual molta gent sofreix avui en dia. Els audiòfons ajuden a millorar la teva qualitat de vida i a normalitzar tota aquesta situació.

3. Accidents a casa o al carrer: La pèrdua auditiva pot comportar que no siguis conscient al 100% del que t’envolta. Això pot comportar que sofrim caigudes o accidents domèstics. A AudioControl som especialistes en el sector de la pèrdua auditiva. Oferim el millor tractament per a cada persona perquè per a nosaltres, el primordial és la teva salut i benestar.

 

#Audiocontrol #Centreauditiuaudiocontrol #SalutAuditiva #Girona #Barcelona #Sordera #Audiologia #Oido #Audicion #Audífono #Audición #Escuchar #Perdidaauditiva #Sordos #otorrinolaringologia #audifonosbluetooth #audifonosinalambricos