Per què a vegades ens xiulen les oïdes?

 

Quan sentim un xiulet a l’oïda ocasionalment no sol ser un senyal de preocupació, però si això es repeteix habitualment, és important revisar-ho i posar solució. Aquest xiulet es coneix com a tinnitus o acúfens i produeix un so molt agut a l’oïda que pot generar mal de cap, marejos o fins i tot falta de concentració.

En general, es percep en una oïda, encara que també pot afectar a totes dues. Les seves causes solen ser per infeccions en el conducte auditiu o per alguna mena de lesió.

Aquest xiulet normalment desapareix per si sol, però sí que hem de tenir present que si es manifesta amb regularitat, és molt important tractar-ho amb un especialista per detectar el seu origen, ja que pot ser senyal d’una infecció o altres problemes de l’oïda. En la majoria dels casos, els acúfens poden venir causats quan estem exposats a sorolls molt forts o quan escoltem música durant molta estona amb els auriculars.

En general no sol ser un problema pel qual preocupar-nos, sempre que ocorri de manera molt ocasional. Si experimentem aquesta sensació regularment, el més aconsellable, és acudir a l’especialista per a realitzar una revisió d’audició i descartar qualsevol problema que pugui venir causat per aquests xiulets.

 

#Audiocontrol #Centreauditiuaudiocontrol #SalutAuditiva #Girona #Barcelona #Sordera #Audiologia #Oido #Audicion #Audífono #Audición #Escuchar #Perdidaauditiva #Sordos #otorrinolaringologia #audifonosbluetooth #audifonosinalambricos #acúfenos